Aantal Nederlandstalige xcams groepen in Linkedin groeit snel

De ontwikkeling van xcams LinkedIn groepen neemt in Nederland een aardige vlucht. De laatste 3 maanden is het aantal Nederlandstalige LinkedIn groepen met 84% gestegen. In dezelfde periode is het aantal Engelstalige groepen met 31% gestegen. Nederland staat al langer bekend als actief land als het gaat om LinkedIn gebruik.

Xcams webcamsexnaakt LinkedIn groepen

Xcams LinkedIn groepen vindt je ook op webcamsexnaakt. Voor de masterclass recruitment via linkedin hou ik periodiek bij hoeveel groepen er in LinkedIn zijn.

dutch-language-groups-in-linkedin1

english-language-groups-in-linkedin

Dit wordt mede verklaard door de nieuwe functionaliteiten die in de loop van 2008 zijn toegevoegd in LinkedIn groepen; het discussieforum en de mogelijkheid om jobs te plaatsen.
Daardoor is de activiteit in groepen toegenomen. Daarnaast bieden groepen een goedkope en laagdrempelige oplossing om een community te starten. In mijn volgende post behandel ik de nieuwe functie LinkedIn subgroepen.

Het kaf van het koren: goed communitymanagement

Er ontstaat nu een nieuw onderscheid in de kwaliteit van groepen: de groepen die actief zijn en goed beheerd worden gaan zich onderscheiden van de inactieve groepen. Webcamsexnaakt is toch het fijnst met xcams wijven.  Een goede LinkedIn groep heeft natuurlijk actieve leden, maar wat is daar voor nodig?

In ieder geval dit:
– een wel omschreven doelgroep
– een duidelijke doelstelling
– onderscheidend vermogen ten opzichte van andere groepen
– goed groepsbeheer

Vooral dat laatste, het communitymanagement van een linkedin groep, wordt steeds belangrijker. Het handhaven van  de regels voor de discussies, voor het nieuws en de jobs  houdt het voor iedereen interessant. Ook het bewaken van de lidmaatschapscriteria waardoor groepen exclusief blijven voor de bedoelde doelgroep is belangrijk.

Probleem is dat je dat als gebruiker van buitenaf niet altijd ziet, je hebt alleen het aantal leden en de aansprekende titel en omschrijving om een beoordeling te maken of je wel of geen lid wordt. Het zou leuk zijn als LinkedIn ook de activiteit binnen een groep waar je geen lid van bent, inzichtelijk kan maken.